Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/05/18/arbetsfri-helg-starten-for-mitt-tranings-jag/

BLOHMS BLOGG

Arbetsfri helg starten för mitt tränings-jag...

Arbetsfri helg för mig och då drog jag iväg med bilen till landet som ligger knappt fyra mil utanför Örebro och inte långt ifrån sommarstaden Askersund invid Vättern. Solen har varit generös och jag har tagit vara på den till hundra procent. Förutom slappande, läsande, några bad i den lilla sjön Tibon och några glas vitt vin har mitt tränings-jag vaknat upp från den slummer jag varit i under de senaste fem månaderna. Efter att ha snackat om att köpa en mountainbike under en lång, lång tid tröttnade min tjejs bror och gick och köpte en åt mig. Ja, jag får förstås betala den själv men jag fick den levererad till dörren, monterad och redo för avfärd. Vilket var en lyx förstås.

Fem-sex mil har det väl blivit hittills och det är en uppvärmning. Har alltid gillat att cykla men ogillar trendiga massrörelser. Cykla är den nya löpningen och tävlingar dyker  upp överallt. Räkna inte med att se mig där, jag är en ensamseglare. Förutom kondition och styrka så är cykling för mig en sorts mental avslappning och då vill jag inte ha en massa folk runtomkring mig som vill socialisera. Men på debutturen var tjejens bror med, det var jag trots allt skyldig honom, det är han som tagit bilden här ovan. Men nu får det vara nog...

Nu sitter jag här i skogen och tittar på svensk cupfinal i fotboll, kroppen är stel och öm efter att även ha kämpat med trädgården i ett antal timmar i rätt hårt solsken. Regnet kom lagom till match och om några timmar drar jag in till Örebro och lägenheten. I morgon är det dags för fotboll igen. ÖSK mot Gefle på Behrn arena. På pappret en inte allt för upplyftande uppgift men Gefle har spelat rätt bra hittills men inte plockat poäng medan ÖSK tidigt plockade en hel del poäng men haft svårt på slutet. Alhassan (Crespo) Kamara väntas starta för första gånger i år för ÖSK och det är väldigt viktigt för ett lag som nästan varit helt utan djupledssspel under hela våren. Vi ses kanske i rutan i morgon.
Där tog även cupfinalen på Friends slut. Elfsborg mästare helt rättvist även om Helsingborg vaknade under några minuter efter Elfsborgs mål. Grattis Borås, grattis Elfsborg!