Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/05/25/en-fin-och-ful-dag/

BLOHMS BLOGG

En fin och ful dag...

Sitter på hotell Packhuset i Kalmar och känslorna drar mig åt olika håll. Det har på många sätt varit en riktigt fin dag där jag drog från Örebro sju i morse för att hinna till matchen mellan Kalmar FF och Helsingborgs IF på Guldfågeln arena. Matchen är inte mycket att skriva hem om men jag lider med Helsingborg och deras extrema impotens framför mål. På planen idag fanns bara fyra spelare som hade nätat och ingen av dom mer en ett mål var.  Det syntes, ingen trodde på allvar att dom skulle göra mål. Helsingborg var bra i en halvlek, slet som satan, hade ett bra passningsspel, var rörliga och kluriga men så fort dom närmade sig målet fick dom kramp. Att jag lider är för att jag förstår precis vad dom går igenom. Been there, done that!

Efter  jobbet träffade jag en vän och i det varma soliga sommarvädret drog vi över Ölandsbron och åkte till Borgholm där jag i min ungdom mer eller mindre bodde på somrarna hemma hos min gamla vän Nicklas Karlström(DIF, GAIS, Häcken och Kalmar). Hade inte varit där på säkert femton-tjugo år och det blev en nostalgisk promenad genom Memory Lane i en öde och tyst off season stad. Det sög i magen men på ett bra sätt när jag stod i hamnen med Strand hotell Borgholm framför mig. Goda och sämre minnen strömmade fram. Men en orangea solnedgång framför mig lämnade jag ön bakom mig för denna gång och det var en vacker och värdig avslutning.

Värdigt är knappast det rätta ordet när det kommer till EU valet som jag inte hunnit följa under kvällen men med prognostabeller framför mig nu på TV:n är det bara att konstatera att de bruna högervindarna fortsätter blåsa på allt för många håll och när rapporter säger att Sverigedemokraterna jublat högt när Front National i Frankrike blir det största partiet gör det mig kräkfärdig. SD går alltså framåt starkt i Sverige. Två mandat får dom. Jag är uppgiven.
Det positiva är väl att högerpopulisterna tappar på andra håll. Om jag förstår experterna på TV rätt. Kraftiga höger och vänstervindar verkar vara på modet. Min tid är inte nu. Men så är demokratin.