Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/06/11/da-kor-vi-val-da/

Blohms blogg

Då kör vi väl då!

VM står bakom husknuten och kastar ivriga blickar på mig och visst hade jag helst velat vara på plats i Brasilien men har nu under en månads tid bearbetat mig själv och har till sist kommit fram till ett par välavvägda fabricerade argument om att jag har det förjäkla bra ändå. Jag kommer under VM bunkra upp med frukt, godis, kaffe, energidrycker och mängder av mat och förlägga min personliga mästerskapsredaktion i mitt fritidshus en halvtimma utanför Örebro. Vilket känns grymt skönt den här tiden på året då naturens färger är som allra skarpast och det där satans gräset växer som snabbast. Min favoritårstid som alltid kommer farande som ett X2000 tåg och försvinner lika kvickt. Det är svårt att hinna njuta av den. Nåväl...
Huset är vackert placerat invid den lilla sjön Tibon inte långt ifrån sommarstaden Askersund vid Vätterns rand. Ett landskap av tomatodlingar, hästgårdar, kohagar, en halvhemlig sexklubb i ett gammalt alkoholisthem och ett retreatcenter strax intill om jag skulle behöva komma ner i varv.  Det är high life, low life och lite rock´n roll därute på landsbygden.

Säkert en hyfsad plats att skriva VM-texter ifrån. Vilket jag kommer att göra mest därifrån men även ifrån lägenheten i stan dit jag förstås kommer fly emellanåt för att suga åt mig den stämning som eventuellt kommer att uppstå på stadens krogar eller när det helt enkelt blir för stilla och tråkigt bland tomatodlingar och retreatsessions. Det är väl också den svagheten man som hemmabetraktare har att man går miste om dofter och ljud, människors berättelser och ögonens reflekterande över gator och torg långt där borta bakom Atlantens kalla mörka vatten. Och andra sidan kan jag se varje minut av varenda match här hemifrån. Hur det kommer att bli här på denna blogg framöver återstår att se. Det visar sig och formen blir som den blir. Men helt klart är det att det kommer att bloggas under hela världsmästerskapet. Säkert lite nostalgi men självklart mest här och nu. Vad säger ni? Då kör vi väl då!