Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/06/13/jag-fangades-av-kroatien-men-slappte-taget-om-brasilien/

Blohms blogg

Jag fångades av Kroatien men släppte taget om Brasilien...

Jag har inte hunnit ut på landet än. Gick upp tidigt för att prata VM-fotboll, bloggandet och skrivandet för DN och lite annat löst snack med Arne Holmberg i P4 Radio Örebro i morse. Dessutom blev det även lite surr om allsvensk fotboll efter chocken, bomben, att ÖSK:s tränare byter till GAIS. Det var en nyhet i morse men är gamla nyheter fyra timmar senare.

Sitter nu i stan och hör studenter skrika "Fy fan va vi är bra" utanför mitt fönster. Det låter lite som en miniversion av karnevalen i Rio med visselpipor, basgång och allmänt skrän mellan ropen om hur bra dom är. Jag antar att studenterna inte har läst Pisarapporten om hur dåliga dom enligt statistiken egentligen är. Strutsmentalitet månne?
Är det lite så Brasiliens supportrar beteer sig idag? Dansar dom, sjunger dom och vrålar om hur bra dom är efter premiären mot Kroatien? Men hur bra va Brasilien? Rätt bra under en period i första halvlek men sedan räddad av en svag domare som blev lurad av en fegt filmande Fred. Neymar var bra, Oscar var briljant hela matchen men i övrigt var Brasilien ett skojlag. Filmade, gestikulerade och såg allmänt rätt pressade ut. Marcelos chockade ögon minuterna efter sitt självmål var skräck på hög nivå. Nu fick brassarna 3-1 och livet leker några dagar till. VM:s Pisarapport är inte skriven än men blir intressant att läsa när röken lagt sig. Mycket, kanske det mesta av matchen är redan sagt vid det här laget. Jag vill bara tillägga en sak, kanske två.

Luka Modric!

Jag hoppas ni alla såg vilken jäkla match den killen gör. Stenhårt jobb i defensiven matchen igenom. Den som startade nästan alla av Kroatiens anfall, den som satte fart i spelet både centralt och ut mot kanterna. Precis den playmaker och hard working man jag hade hoppats och trott på. Men hypade Rakitic var inte mycket till hjälp vid hans sida. En sak till: Ivica Olic. 34 år gammal, hans fighting face såg ut som en 44-årings, men fysiken skrek 24 år. Riktigt bra. Jag fångades av Kroatien och släppte taget om den vackra brasilianska estetiken och romantiken kring lagets sambatakter...