Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/blohmsblogg/2014/06/17/samba-samba/

Blohms blogg

Samba, samba...

Tog en paus från småstaden och sommarstugan och drog till Stockholm i förmiddags. Drog runt med gps:en genom huvudstadens trånga gator, gator jag aldrig åkt på förut, och plötsligt stod jag där i backen längst ner på Götgatan vid slussen och funderade på hur jag jag kom dit. En liten gränd ner till höger var destinationen. Tvekade länge på att den där rösten lett mig rätt. Jag har blivit lurad förut då jag för några år sedan slutade mitt ute på en åker i Väse strax utanför Kristinehamn i Värmland. Det fanns inte en människa i närheten och jag förbannade rösten i gps:en som jag gett fullt förtroende för att se om den var pålitlig. Läxan lärd, jag var två mil ifrån rätt adress, skulle aldrig mer lita på den. Men idag var jag tvungen då Södermalm är ett blind punkt för mig märkligt nog då jag jobbar med media. Det gör ju alla på Söder har jag förstått. Rösten tog mig över Västerbron och in till vänster, rakt fram, höger och vänster och så vänster igen. Stenhårt jobb, ge inte upp, till sist når man fram. Gränden var rätt och trots att min miljöbov till SUV knappt fick plats så fann jag ändå plats genom grinden och checkade därefter in på hotellet. Nu sitter jag på DN:s redaktion och skriver min allra första text någonsin från en tidningsredaktion. Känns stort på något sätt. Allt brukar annars produceras från soffan hemma eller ute på kaféer. Öppet landskap, ett stort öppet landskap med massor av folk. Groovy.

Kvällens VM-matcher kommer ses ifrån restauranger och barer. Det kan vara skönt att klättra ur sin grotta och möta lite folk. Annars är jag helst själv när jag ska analysera fotboll. Vill inte ha för många andra åsikter som stör medan matcherna pågår då jag inte vill bli färgad utan bilda mig en egen uppfattning. Efteråt är det däremot grymt kul att snacka om vad man sett och hört. Det utbytet är fotbollens själva livselexir. Men i kväll blir det nog inte så mycket analys då Brasiliens match kommer ses ifrån Bar Brasil på Debaser vid Hornstull Strand. Jag är normalt inte så mycket för färgglad och vacker samba utan mer för regnstänkta gråa melankoliska reels från den gröna ön. Men jag gör ett undantag i kväll och släpper in ljuset och leenden. Så vaknar jag upp med min svartrockiga själ igen i morgon bitti. Samba, samba...visselpipa...samba, samba...