Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-20 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2008/09/24/nytt-content-pa-internet-305/

THENTES BOKBLOGG

Nytt content på internet.

Sedan i dag, onsdag, är DN:s nya boksajt skarp. Men blott den mångförslagne har redan hittat hit.

I morgon lanseras alltihop för allmänheten, och då har ju de trendkänsliga redan stuckit, men hej: välkomna i alla fall.

Det har varit mycket hysch-hysch kring detta projekt. De traditionella medierna vakar ju som hökar över varandra när det gäller nätstrategiska drag.

Sålunda kunde Svenska Dagbladets Lena K Samuelsson avvisas från området i förra veckan, sedan hon försökt smyga in på kulturredaktionen maskerad i beige kofta och lila basker.

Expressens Björn Wiman påträffades i utmärglat skick i måndags morse i tidningshusets ventilsystem, sedan han försökt åla sig från sin redaktion till vår och fastnat i en återvändsgränd med en avancerad avlyssningsutrustning .

Radions Mattias Berg och SVT:s Peter O Nilsson förmodas ha förväxlat Tidningshuset med Ryska ambassaden - som ligger mitt emot. UD söker för närvarande med tyst diplomati få reda på vart de bägge redaktörerna vidarebefordrats.

Aftonbladet har vi däremot inte haft några problem med, då de bägge kulturredaktörerna inte har kunnat enas om huruvida Internet bör avfärdas som ett borgerligt patriarkalt falskt medvetande-projekt eller som alltför highbrow.

Men nu är vi här. Mitt förslag att kalla sajten för Boktorsk ansågs alltför stötande av redaktionsledningen, men DN Bok funkar ju också.

Vi kan inte lova er något annat än blod, svett och tårar - eller ja, bokbevakning då - men det är ju inte fel det heller.

 

Rekommendera oss för Edra vänner.