Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 17:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2009/01/22/har-jag-verkligen-varit-pa-cardwolves-1212/

THENTES BOKBLOGG

Har jag verkligen varit på Cardwolves?

Det är naturligtvis ganska slitet att kommentera det nätets vita brus som är Nigeriabrev, miljardvinster i portugisiska lotterier och andra jättechanser man dagligen missar till följd av sin medfödda misstro.

Men jag kan inte komma ifrån att det finns en märklig vardagspoesi i denna spam. De är som de falska fyrbåkar som bestialiska landkrabbor satte upp vid klippstränderna när det stormade, på det att skyddsökande fartyg skulle lockas i fördärvet.

Nätets alltmer avancerade översättningsprogram har hursomhelst avsevärt höjt kvaliteten hos dessa piratpoeter.
Mr. Pell Gordon skriver till mig:

Jag är Herr Pell Gordon Från Harlsden, nordvästra London, här i England. Jag arbetar för NatWest Bank Corporation London. Jag skriver dig från mitt kontor som kommer att vara en enorm fördel för oss båda.

Okej. Grejen är att Gordon har hand om 15 miljoner pund som tillhörde en amerikansk medborgare som omkom i en flygkrasch år 2000 tillsammans med sin familj. Så nu mailar han mig och föreslår att vi ska dela på pengarna, om jag träder fram som enda arvinge:

Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor, särskilt med tanke på hur känsliga de transaction.and sekretessen här. Nu är vår bank har väntat på någon av de anhöriga att komma upp för påståendet men ingen har gjort that.I personligen har misslyckats med att hitta släktingar i 2 år nu, jag söker ditt medgivande att presentera dig som närmast anhöriga.

Ja, han blir litet luddig där. Och så föreslår han en uppdelning av summan där han får 60 procent och jag 40.
Nice try, Gordon. Jag kräver minst en tiondel.

Då fastnar jag hellre för Miss Suzee William, som antagligen har läst min blogg och skriver såhär:

Hello,
How are you and how is your work hope all is moving fine.i seek for honest partner and i meet you at cardwolves and it was interesting and attractive then i drop by to know who this was, i will like to know more about you. if you wouldn't mind you can reply my mail.

Det enda som bekymrar mig är min påstådda närvaro vid cardwolves. Jag brukar inte bli så suddig att jag inte minns var jag har varit, men så fan att jag minns cardwolves. Ligger det på Kungsholmen?
Jag får höra med På Stan-redaktionen.