Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 17:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2010/09/23/ett-mysterium-8132/

Thentes bokblogg

Ett mysterium

En sak som aldrig upphör att fascinera mig är detta med våra hotellbokningar. Jag syftar på min kulturredaktions då.
Den sedan tiotusen år återkommande bokmässan tycks alltid komma som en ofantlig överraskning för redaktionens ledning. Det är en tradition, oberoende av administrationen.

Seminariekatalogen dimper ner i slutet av augusti och med den kommer krisen. Alla är först överrumplade, därefter lamslagna och springer slutligen omkring skrikande på redaktionen och viftar med armarna. Hotellrum måste beställas för den del av redaktionen som städslats att bevaka eländet och hör och häpna: rummen är slut!

Vem kunde räkna med något sådant?

Ett undantag var förra året, då vi faktiskt bodde inom gränserna för Västra Götalands län. Efter denna chock tipsade jag redaktionsledningen om att vi kanske borde boka hotellrum för sådär tio år framåt. För antag att det blir fler bokmässor…

De log lite snett åt mig och sade att Jaja, Jonas, det kanske är en idé.
Varpå de fnissade och himlade med ögonen åt varandra.

Men nu sitter jag här på ett motell strax öster om Skövde igen.

Kulturlogik kommer jag aldrig att begripa mig på.