Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Thentes bokblogg

Festa inte med chefen

I ett flygblad som distribuerats i antologin Världens ende, annonseras en releasefest ikväll.
Temat är: Festa inte med chefen.

Förklaringen kommer i form av ett manifest på baksidan. Här står bland annat:

Under bokmässan tar kulturvärldens rådande förhållanden sig ofta uttryck i intimitet och kletighet. Löntagare dricker sig berusade, dansar och ligger med personer som de i framtiden ska förhandla om anställningar och arvoden med. Bristen på distans till cheferna skapar en problematisk och ojämlik situation.

Tillställningen Festa inte med chefen är följaktligen en frizon dit arbetsköpare inte är välkomna. Bakom evenemanget står en del namnkunniga serieskapare och skribenter. Ett piggt initiativ, men med en dresscode som torde vara lite svår att definiera för insläpp och vakter.

Själv har jag köpt och beställt en och annan artikel i mina dagar, så jag är diskvalificerad.