Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-17 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2010/09/24/leffe-buskisen-forkroppsligad-8149/

Thentes bokblogg

Leffe - buskisen förkroppsligad

Ett personligt och pålitligt tecken på att jag är utmattad, är att jag börjar tala med ting. Senaste halvtimmen har jag skällt ut mobilladdaren, skärmsläckaren och inloggningsuppgifterna. Den förborgade tangentkombination som dubblerar skärmstorleken har jag däremot tigt ihjäl med kallt raseri. Om detta ser konstigt ut så beror det på detta.

Tillbaka i det lilla hotellet på prärien efter en händelserik fredag. Jag har beundrat utsikten - rullande buskar och en och annan coyote - och hött med bägge nävarna mot himlen.

Ett kärt minne är hurusom Leif G W Persson intervjuades i vår monter och ägnade slutminuterna åt att förkasta DN:s litteraturkritiker. Jag tror att han hade haft lite för roligt för att veta var han egentligen befann sig.

Men publiken skrattade förstås, när GW hävdade att kritiker inte verkade tycka om att läsa böcker eftersom vi bara klagade, och "dom kan ju försöka skriva egna böcker istället".
Den klichén trodde jag var förbehållen 13-åriga adhd-ungar, men okej, som retro-chick betraktat var det ju lite kul.

Jag hade på tungan att fråga honom: Om nu poliser tycker att brott är så jävla kass så kan dom ju begå egna istället.

Men publiken hade bara lynchat mig och det är inte kul ens på retrosättet.