Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2010/09/25/coda-8151/

Thentes bokblogg

Coda

Jodå, klockan är verkligen strax före sex, vilket innebär att ödet utstakade dålighetsliv för mig igår. Stönande reste jag mig nämligen vid 22-tiden och hörde vildmarken locka så högt att jag inte kunde somna om.

Vildmarken är alltså baren på hotellet Park Avenue och jag hade precis fått min beställning då jag upptäckte förra årets sedefördärvare mitt emot (se förra årets Mässblogg, jag är för trött för att länka).
De lyckades dra mig slitandes och sparkandes till nattklubben vägg-i-vägg. Just samma nattklubb som jag förra året totaltrashade genom att dansa.

De flesta vittnen till detta personliga lågvattenmärke har för övrigt försvunnit under mystiska omständigheter.

Nu visade det sig vara Queer-kväll på stället, vilket inte på något vis hindrade mitt sällskap. Vi hade en specialist med oss som skapade en egen vip-kö och snackade oss förbi de övriga kilometerlånga köerna. Hon kunde göra sig en förmögenhet på att snacka in folk på Oscars- och Nobelgalorna.

Det var trevligt. Jag är i och för sig inte ett spår queer - förutom den lätta sadism jag erfor när jag såg de där grabbarna grabbs på herrtoaletten, förvirrade och generade av den minst sagt öppet homosexuella atmosfären vid pissoarerna, börja skråla GAIS och BLÅVITT-ramsor - ungefär som Max i Exorcisten rabblar böner och viftar med korset.

Annars var det schlager, stjärtar i guldlamé, illtjut och lapdancing.

Efteråt vandrade jag ned längs Avenyn i duggregn. Jag saknar Göteborg redan nu. Folk är inte så förstoppade här, jämfört med hur det är i Stockholm. Om någon tilltalar en här så får man känslan av att de är intresserade av en, och inte av vilka man känner eller hur man kan användas.

Men om några timmar reser jag hem, till den stora förstoppningen.
Att färdas är att dö en smula.