Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 15:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2012/04/02/epitafium-over-ironin/

Thentes bokblogg

Epitafium över ironin

Pressmeddelande 2012-04-02

Bonnierförlagen startar Fenix – ett nytt förlag inom genrelitteratur

Nu lanseras Fenix, ett nytt förlag med en utgivning om 108 titlar per år, fördelat på nio nya böcker varje månad. Förlaget, som ingår i Bonnierförlagen, kommer att ge ut underhållningslitteratur under följande genrer: Romantik, Historisk, Spänning och Urban Fantasy.

Stefan Henriksen, Förlagschef:

- Vår ambition är att underlätta bokvalet för den kvinnliga läsaren genom att välja ut och paketera den bästa underhållningslitteraturen i tydliga genrer. Det känns otroligt roligt av vi fått så bra respons från våra kunder och vi ser med spänning fram emot att få läsarnas reaktion på detta koncept när böckerna nu kommer ut i butik samt erbjuds på vår hemsida.

Huvudparten av utgivningen kommer att vara utländsk skönlitteratur i svensk översättning. Bland författarna som utkommer på Fenix de närmaste månaderna finns t ex Nora Roberts, Linda Howard, Judith Lennox, Donna Leon, Anna Maxted, Richelle Mead, Tamara McKinley, Kit Whitfield, Penny Vincenzi, Jeaniene Frost, Kendare Blake och Charlaine Harris.

Stefan Henriksen:

- I tider då det är svårt att nå ut med utländsk skönlitteratur känns det extra roligt och utmanande med en stor satsning på utländska författarskap. Vi har i steg ett valt att fokusera på fyra genrer. Senare i år kommer vi även att ge ut några antologier men då inom befintliga genrer.

Fenix böcker kommer att erbjudas i dagligvaruhandeln, bokhandeln samt på förlagets hemsida. En bokklubb för Fenix startas också och där erbjuds man att prenumerera på valfri genre med två böcker i månaden.