Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 18:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2012/04/03/trots-allt-ett-forsok-till-ironi/

Thentes bokblogg

Trots allt: ett försök till ironi

Pressmeddelande 2012-04-02

Jonas Thente startar Hamilton – ett nytt förlag inom litteratur

Nu lanseras Hamilton, ett nytt förlag med en utgivning om 108 titlar per år, fördelat på nio nya böcker varje månad. Förlaget kommer att ge ut underhållningslitteratur under följande genrer: Brudar, Bilar, Supa och Fotboll.

Jonas Thente, Förlagschef:

- Vår ambition är att underlätta bokvalet för den manlige läsaren genom att välja ut och paketera den bästa underhållningslitteraturen i tydliga genrer. Det känns otroligt roligt av vi fått så bra respons från våra kunder och vi ser med spänning fram emot att få läsarnas reaktion på detta koncept när böckerna nu kommer ut i butik samt erbjuds på vår hemsida.

Huvudparten av utgivningen kommer att vara utländsk skönlitteratur i svensk översättning. Bland författarna som utkommer på Hamilton de närmaste månaderna finns t ex Mickey Spillane, Jan Guillou, Zlatan Ibrahilovich, Dan Brown, Judith Butler, Homer Simpson, John Grisham, Tom Clancy, Ken Follett, Charlie Bood, James Patterson och Tom Clancy.

Jonas Thente:

- I tider då det är svårt att nå ut med utländsk skönlitteratur känns det extra roligt och utmanande med en stor satsning på utländska författarskap. Vi har i steg ett valt att fokusera på fyra genrer. Senare i år kommer vi även att ge ut några antologier men då inom befintliga genrer.

Hamilton böcker kommer att erbjudas i dagligvaruhandeln, utanför strippklubbar samt på viktigare derbymatcher. En bokklubb för Hamilton startas också och där erbjuds man att prenumerera på valfri genre med två böcker i månaden.