Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Thentes bokblogg

Märker hur min skugga

Det finns många ålderstecken och somliga är mer individuella än andra.

Personligen deklarerade jag mig färdig för Ättestupan förra sommaren, på Tate Modern i London, sedan jag inte ens försökt mig på att sno några av Ai Weiweis solrosfrön.

Fast där fanns fem vakter.
Tre stycken nere på golvet i turbinhallen där alla miljoner metallfrön låg, och två som hade posterat sig på gångbron ovanför. Jag var ganska chanslös, men hade ändå med mig ett sällskap som jag kunde ha övertalat att simulera slaganfall eller allergichock eller slita av sig kläderna eller något annat som hade distraherat vakterna några sekunder.

Men jag orkade inte iscensätta något sånt.

Var väl lite trött.

Youth is wasted on the young.