Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 07:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2012/05/23/misslyckad-nedfrysning-av-din-lokala-pizzeria/

Thentes bokblogg

Misslyckad nedfrysning av din lokala pizzeria

Det är inte sant att jag aldrig tittar på tv.
När jag står i kassan på matvaruhuset brukar jag titta på monitorerna som visar reklam för matvaror samt kortare nyheter om amerikanska skådespelare vars existens jag tidigare varit okunnig om som skiljt sig eller återförenats.

Jag vet: Grattis på 85-årsdagen i efterskott, Jonas, men iallafall.

Underhållande just nu är den där reklamen för en fryst pizza, som antyds övertrumfa de färska pizzor som säljs i därför avsedda butiker. Den morösa [finns det ordet? Om det inte finns så finns det nu, som försvenskning av engelskans morose, eftersom det är snudd på onomatopoetiskt och faktiskt behövs för att beskriva skrovligt manliga speakerröster i reklamfilmer och filmtrailers] speakerrösten avslutar med ett triumferande: "Säg arrivederci till din pizzeria".

Ha!

Väl medveten om att en prao-elev på vilken reklambyrå som helst tjänar åtta gånger så mycket som jag, kan jag bara spydigt och skadeglatt konstatera att arrivederci betyder "på återseende", vilket alltså de facto gör reklamens slutreplik till en rejäl dissning av den frysta produkt vars tillverkare förmodligen har betalat miljoner för denna annonsering.

Och så undrar folk varför jag nästan aldrig tittar på tv.