Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2012/06/11/inlagg-om-andningen/

Thentes bokblogg

Inlägg om andningen

Rätta artikel

Att jag inte har lyckats uppdatera på ett tag. Det är det där med andningen, att man för att kunna andas ut en textproduktion måste andas in andra texter med mera. Det är vanligt i kulturbranschen, att folk slutar andas in och bara sitter och blåser tills de blir lila i ansiktet och man säger ja stackars fan... För min egen del lider jag av intellektuell astma, kan man kalla det, för ju mer jag producerar desto större växer sig lusten att läsa allt annat än precis det jag håller på med för tillfället och i skrivande stund består inhalatorn av assyriologen Mogens Trolle Larsens böcker om utgrävningarna i Babylonien och Assyrien, W H Audens litteraturkritiska essäer samt Roy Thomas broderier kring Robert E Howards Conan, från 70-talet.

Den Andre tittar på fotboll. Jag hörde hur Den vrålade för tio minuter sedan och som alltid när sånt händer går mina tankar till forskare som Konrad Lorenz och Frans de Waal. Man kan tydligt höra hur alfahannen med förgrovad röst ryter "JAAAAAA IN MED BOLLEN!!" medan betahannarna följer efter men rösterna bryts som vore de i målbrottet. I alla fall på min gata, och jag har fönstret öppet. Jag tror att det står 1-0 till oss, men forskningsläget är något förvirrat eftersom även studenterna går omkring och skriker, fast det är mest tjejer med illpackade falsetter som alltmer desperat försöker överrösta alla tvivel om att detta är Dagen, och de kommer att skrika sig ända fram till LVU och när de vaknar kommer de att stå utan sammanhang för första gången i livet.

Fast nu får jag ett flashmeddelande på "nallen" om att Vi har förlorat matchen. Ack?

Torsson – Det Spelades Bättre Boll