Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 20:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2012/10/05/den-dar-boken-man-mayste-lasa-i-hast/

Thentes bokblogg

Den där boken man måste läsa i höst.

Om någon av er inte har plockat upp Johannes Anyurus nya roman En storm kom från paradiset, så kan jag bara anmoda er att göra det, och läsa den. Jag har aldrig tidigare sett en så effektiv kontrastverkan mellan två generationer där den ena är en flykting och nästa är flyktingens son, som försöker hitta det ursprung som redan har hunnit bli exotiskt. Det är väldigt, väldigt bra och smärtsamt rörande. Anyuru har övertygat tidigare, som poet, men med den här boken har han skaffat sig ett VIP-kort till den litterära gräddan. Jag hoppas och tror att han inte kommer att utnyttja det, utan fortsätta med att helt enkelt vara bra.

Laurie Anderson – The Dream Before