Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 00:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2012/10/16/anbefallen-refererenslitteratur/

Thentes bokblogg

Anbefallen refererenslitteratur

Jonas Thente
Rätta artikel

Peter Öberg står för en god kulturgärning i och med referensboken Science fiction så in i Norden (Affront). Det handlar om en lista över nordisk sf på film och tv 1916-2012 och är ett verk skapat av kärlek och finansierat via crowdfunding. Tålmodigt listar och beskriver Öberg över 200 filmer, som inbegriper allt relaterat från Skrotnisse och Kapten Zoom till Lars von Triers The Element of Crime, Ingmar Bergmans Skammen och Tarkovskijs Offret. Och så finns ju klassiker som Rymdinvasion i Lappland och Janne Vängman och den stora kometen. Peter Öbergs bok torde alltså tillfredsställa den allra kräsnaste av kräsna science fiction-konnässörer. www.affront.se.