Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2013/10/26/veckoinventering-v-43/

THENTES BOKBLOGG

Veckoinventering, v 43

# Rasande konstaterar jag att det inte finns något som helst sätt att inte fördöma Göta hovrätts uttalande i fråga om öppen sexualitet, kutym och övergrepp. Vi som livnär oss på att exploatera den andra sidan av saken står här helt handfallna och kan bara hålla med allmänna opinionen. Och det känns fruktansvärt pissigt. Fan ta er, allihop.

# Det har gått flera veckor sedan Nobelpriset i litteratur eklaterades, och ingen har lyckats gräva upp någon skit om Alice Munro. Först nu kan vi säga grattis på allvar.

# Lärdomen man bör dra utifrån Dan Josefssons grävbok om Thomas Quick-fallet, Mannen som slutade ljuga, är att en icke obetydlig del av yrkesgruppen "terapeuter" har en minst lika luddig arbetsbeskrivning och verklighetsanknytning som religiösa sektledare och borde övervakas som sådana av vederbörlig myndighet, som till exempel bedrägeriroteln.

# Som Edward Snowden avslöjat, har USA avlyssnat Bokbloggen från allra första början och vi har kallat hem vår ambassadör för konsultation. Någon som inte kommer att bli road är Ogaden-Calle, om det visar sig att han inte är med på priolistan. Men vad var det USA:s utrikesdepartement tyckte om honom nu igen, enligt tidigare läckta dokument? "En mops som gärna vill tro att han är en pitbull", eller nåt i den stilen. Bokbloggen har å sin sida alltid avlyssnat allmänna opinionen för att kunna tycka tvärtom.

# Vi har pluggat Albert Camus (han skulle ha fyllt 100 den 7 nov) under några sömlösa dygn och så starkt påverkats att vi börjat projicera på Idioten till gårdskatt. Idiot i all välmening, men det är en plåga att se hur de skadeglada skatorna gång på gång lockar honom högt upp i träden och lämnar honom där, förbluffad och neutraliserad för närmsta timmen. Vi måste tänka oss honom lycklig.

# I helgen hänger vi på Moderna museet och tar del av premiären för Stockholms nya litteraturfestival. Lördagens rysare kommer utan tvekan att bli mötet mellan den Austinbaserade författaren Philipp Mayer och förre Astinprofessorn Lars "Herr" Gustafsson. Kommer Mayer att ens få plats att presentera sig?

Rapport från festivalen kommer på Bokbloggen under dagen.