Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 23:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2014/11/26/swedish-rubber-dominates-nasty-subordinate-litterature-amateur/

Thentes bokblogg

Swedish rubber dominates nasty subordinate literature amateur

Ni läsare är så lösaktiga. Uppenbarligen måste man följa Neil Gaimans råd för upprättandet av en populär blogg - "skriv varje dag och börja för tio år sedan" - för att få er uppmärksamhet. Säkert måste man ha något intressant att skriva om också. Hmpff.

Men när ingen annan behagar dyka upp har jag alltid de där som kommer hit på grund av den utsökt taktiska rubriken "Anal Amateur Spanking Naughty Swedish Literature Criticism" från härom veckan. Tretton läsare på den hittills sedan i måndags.

Övriga nyheter: jag har fruktansvärt mycket att göra, skriva och framförallt läsa. Vad jag än läser så längtar jag efter något annat - för tillfället Jonathan Franzens nya bok The Kraus Project, vari Franzen översätter en av mina favoritcyniker till engelska och samtidigt skriver essäer om honom.

Jag sysslar också med den förbannelse som har drabbat oss seriösa publicister i och med digitaliseringen av pappersmedierna. På den gamla goda tiden hade vi tidningsfria dagar - vilket innebar röda dagar då journalister kunde komma upp till ytan för att andas och läsare slapp ha dåligt samvete för att de inte läste tidningen.

Numera ersätter digitala upplagor det papper som inte kommer ut på till exempel juldagen. Så de måste också skrivas. Och helt ofelbart får man senare svara på en massa mail som undrar varför vi inte skriver om det-eller-det och man får förklara att det har jag ju för fan gjort!!! Fast, okej, i den digitala utgåvan. Tog mig bara en vecka att skriva.

Jag antar att det är en transitionsfas. Jag hoppas verkligen att det är det, för just nu känns det som att skriva i vatten och rista i sand.