Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2015/04/16/soker-hamnd-pa-den-brasilianska-federationen/

THENTES BOKBLOGG

Söker hämnd på den brasilianska federationen

Ja okej jag mår bättre, det var tjafs kring zoloft-receptet bara.
Inga fler epitafier in spe för tillfället.

Det var väl drygt 20 år sedan, när jag och Claes och Malcolm satt och spelade Civilization i syfte att knäcka något civilisationsprocentrekord som hade åstadkommits på någon konkurrerande korridor på Smålands nation i Lund.
Märkliga prioriteringar gjordes. Den inbitne nyliberalen Claes förordade uppbyggnad av universitet och bibliotek. Den marxistiskt anstuckne nationalekonomen Malcolm förvandlades till en kolonialist och själv vrålade jag på höjda skatter för att betala det militärindustriella komplexet och kicka röv.

Ahh, men vi lyckades.

I förrgår kväll gav jag mig i min ensamhet på Sid Meiers nya Civilization: Beyond Earth och vid tiotiden morgonen därpå väcktes jag ur spelet av någon från redaktionen som undrade om jag inte kunde skriva en kommentar om något jag för tillfället inte minns.
Det kunde jag ju inte.
Den brasilianska federationen hade precis övertagit min huvudstad med hjälp av propaganda, spioneri och cyberattacker och jag kunde ha beskrivit exakt hur mycket en kommentar i en tidning på jorden betydde i det stora hela.
Men jag lyckades växla från det stora till det lilla.
Det var som att krypa tillbaka genom garderoben från Narnia till det blitzendrabbade England, fast Stockholm.
Listig som jag är - emellertid - så sparade jag en position tio år innan de förhatliga brasilianarna överrumplade mig.
Vill ni något, så är jag inte här.