Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 06:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bokbloggen/2015/09/25/exklusiv-intervju-om-millenniumfebern/

Thentes bokblogg

Exklusiv intervju om Millenniumfebern!!

Bokbloggens reporter Jimmy Broadway har lyckats nå fram till Göteborg med tåget från Stockholm, en resa som påbörjades i onsdags morse och som avslutades med buss från Kamtjatka för ett par timmar sedan. Något medtagen har han ändå hunnit med en intervju för Bokbloggen. Är du där, Jimmy?

Jonas! Här är Jimmy Broadway direkt från Bokmässan i Göteborg. Jag står här med Nisse Norstedt från Norstedts förlag, som framgångsrikt har givit ut fjärde delen av den omtalade Mollusktrilogin, stämmer inte det Nisse? - Millenniumtrilogin. Ja, det stämmer. Det har varit ett mycket lyckat och omskrivet projekt. Mycket lönsamt, även hittills. Toppen, toppen. Och hur ser framtiden ut? Blir det fler delar? - Det kan man inte utesluta. Men just nu fokuserar vi på en Salander-kollektion i samarbete med en känd pakistansk textilarbetare. Det kommer att bli mycket nitar och sådana där skor som ser ut som ortopediska hjälpmedel. Spännande! Och sedan en ny bok i serien? - Sedan har vi andra projekt också. Vi startar en theme-park utanför Hästveda, som Stieg Larsson gärna besökte vid ett tillfälle. Vi har försäkrat oss om den store författarens kvarlevor, som kommer att förevisas och tryckas upp på koppar och handdukar. Vi har också en limited edition Rolls Royce på gång. Den skall heta Blomqvist. Det ryktas att somliga talar om exploatering av bokserien... - I grunden är det nonsens. Noomi Rapace har gått ut med synpunkter på vår äganderätt till henne - ja hon var ju ganska upprörd - men vi tror att det är helt i linje med Stieg Larssons vilja och känsla för att stå upp för rättvisa och allas lika värde. Fantastiskt! Och vad skall ni göra med alla pengarna? -Vi tänkte rulla oss i dem, kasta upp dem i luften och dyka ner i dem som delfiner. Det var Stieg Larssons vilja. Tillbaka till dig, Jonas.