Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 23:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/01/13/de-hundra-basta-deckarna97/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/97

Erik Axl Sund ”Glaskroppar” Ordfront 2014 Känsliga själar varnas. Erik Axl Sund, pseudonym för författarna Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist, är inga stillsamma deckarförfattare. Här är det våldsamt, blodigt och hemskt från första sekunden. En rad ungdomar begår självmord, och polisen Jens Hurtig upptäcker att de har något gemensamt: de har alla lyssnat på enmansbandet Hunger. Erik Axl Sund berättar om självdestruktivitet, kreativitet och en svart subkultur som går allt längre. Precis som i deras förra trilogi handlar det mycket om psykologi. (Detta är första delen i deras nya trilogi med undertiteln Melankoli.)