Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 15:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/01/18/de-hundra-basta-deckarna92/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/92

Laurie R King ”Folly” Harper Collins 2001 Den här finns tyvärr inte översatt till svenska. (Annat av Laurie R King finns, fast utgivet för flera år sedan.) Första boken om Rae Newborn (väldigt övertydligt namn, symbolerna kryllar), som förlorar sin man och lilla dotter i en bilolycka. Hon blir psykotisk. När hon skrivs ut från sjukhuset flyttar hon till en öde ö och börjar om med sitt liv: hon bygger ett hus och slutar lyssna på rösterna i sitt huvud. Tills hon en natt inser att en del av rösterna kanske finns på riktigt, och något mystiskt pågår på ön. Tröstbok för den som tycker att livet är tomt. Man kan alltid börja om.