Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 19:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/01/19/de-hundra-basta-deckarna91/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/91

Katarina Wennstam ”Svikaren” Albert Bonniers förlag 2012 En känd fotbollsspelare hittas mördad i Norra Hammarbyhamnen i Stockholm just när han har skrivit på för konkurrentklubben. Kriminalinspektör Charlotta Lugn och målsägarbiträdet Shirin Sundin utreder i en värld där lagtillhörigheten betyder allt, men upptäcker också att det inte alls är så enkelt som de först trodde. Katarina Wennstam är som ett lackmuspapper: hon skriver vaket om sånt som pågår i Sverige just nu, med en förmåga att se större sammanhang än vad löpsedlarna kan. Ibland håller jag inte med henne, men hon är alltid intressant. Det här är hennes bästa hittills.