Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 18:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/01/22/de-hundra-basta-deckarna88/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/88

Anna Grue ”Judaskyssen” (”Judaskysset”) Övers. Margareta Järnebrand Piratförlaget 2010 Tyvärr är det andra boken i serien om privatspanaren Dag Sommerdahl, men den första, ”Dybt at falde”, finns inte översatt till svenska. Överraskande realistisk berättelse om det perfekta brottet: att sol- och våra ensamma kvinnor som inte anmäler sitt livs stora kärlek, trots att han stuckit med alla besparingar. Skammen över att ha blivit lurad är alldeles för stor. Dag Sommerdahl blir inkopplad när en konstlärare har råkat ut för sol- och våraren, men upptäcker snabbt att det finns fler fall. Skickligt flätad intrig och mycket spännande i ett vardagligt, samtida Danmark.