Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 02:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/01/29/de-hundra-basta-deckarna81/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/81

Alex Marwood ”Onda flickor” (”The wicked girls”) Övers. Carla Wiberg Modernista 2013 De mest outhärdliga morden är de som begås av barn på andra barn. Ämnet kommer upp då och då: kan man vara ond från början? I ”Onda flickor” har mördarna vuxit upp och skaffat sig nya, noga konstruerade liv, långt från varandra, som ska gömma det förflutna. De har blivit mycket olika. Men så börjar en seriemördare härja i närheten av den ena unga kvinnan, och givetvis blir det gamla mordet aktuellt igen. Kan en människa ändra sig? Vad hände egentligen den där gången när de alla var små? Alex Marwood berättar om England och barns villkor, men också om människors flockbeteenden.