Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 07:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/04/02/de-hundra-basta-deckarna18/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/18

Karin Fossum ”Älskade Poona” (”Elskede Poona” 2000) Övers. Helena och Ulf Örnkloo Forum 2003 Min norska deckarfavorit: Karin Fossum är en av de bästa stilisterna i genren och har en knivskarp blick för människors svagheter, både hos individen och i flocken. Den stillsamme kommissarien Konrad Sejer och hans assistent Skarre (en norsk släkting till Sjöwall-Wahlöös Benny Skacke, förstås) utreder ett otäckt mord på en kvinna som hittas utanför Elvestad. Där har den ensamme mannen Gunder Jomann varit i Indien och träffat sin Poona, de har till och med gift sig, en bräcklig lycka, och så skulle hon komma till honom i Norge. Fast han kunde aldrig hämta henne på flygplatsen.