Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 22:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/04/04/de-hundra-basta-deckarna16/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/16

Belinda Bauer ”Mörk jord” (”Blacklands” 2010) Övers. Ulla Danielsson Modernista 2011 Miljöskildringen är exceptionellt bra, med Exmoorheden som ett ödsligt, skrämmande centrum. Vid kanten av heden ligger den lilla staden Shipcott, där pojken Steven bor i en söndertrasad familj, som aldrig blev sig själv efter det att hans morbror Billy försvann. En seriemördare gick lös, en pedofil vars alla offer inte återfanns. Steven gräver förtvivlat efter morbrorns ben på heden, men inser att han måste närma sig mördaren för att ha en chans att hitta dem. Och vad gör mördaren i sitt fängelse när han inser att en liten pojke serverar sig själv åt honom? Belinda Bauers debut.