Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 17:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/04/05/de-hundra-basta-deckarna15/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/15

Reginald Hill ”Bländverk” (”Pictures of perfection” 1994) Övers. Nille Lindgren Minotaur 2003 En av mina mest älskade böcker, och min absoluta favorit av Reginald Hills alla belästa, ironiska och intellektuella deckare. Dalziels drulliga fördomar är för all del lite i bakgrunden, och Pascoes eftertänksamma intellekt får också stå tillbaka. Här får i stället deras kollega Edgar Wield mer utrymme, vilket blir överraskande intressant. Boken inleds med räkenskapens dag, tar sedan ett kliv tillbaka och berättar hur det gick till när en rad medborgare i den fridsamma idyllen Enscombe blev offer för en ung man med skjutvapen. Saker var ju inte riktigt som de såg ut att vara.