Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/04/07/de-hundra-basta-deckarna13/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/13

John Dickson Carr ”Svart sabbat” (”The burning court” 1947) Övers. Rolf Wiesler Delfinpocket 1963 Det är en av de skickligaste låsta-rummet-deckare jag har läst, och John Dickson Carr underminerar dessutom konstant sin logiskt prydliga mordhistoria med referenser till häxprocesser och övernaturliga händelser. Något var i alla fall konstigt med gamle Miles Despards död, och fru Henderson säger att hon såg en kvinna inne hos honom i gammalmodiga kläder fastän ingen kunde komma in. Förlagsredaktören Edward Stevens som bor med sin fru Marie ett stenkast ifrån Despard försöker hjälpa till att lösa fallet, allt mer oroad när hans egen fru blir misstänkt. Vem är hon egentligen?