Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 11:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/boktips/2015/04/13/de-hundra-basta-deckarna7/

Lotta Olssons boktips

De hundra bästa deckarna/7

Laurie R King ”Farlig begåvning” (”A grave talent” 1993) Övers. Barbro Lagergren Tidens förlag 1994 En debut som har fått mig att kämpa mig igenom åtskilliga av Laurie R Kings sämre böcker. Hon är ojämn. Men det här är den allra bästa: om polisen Kate Martinelli som är ny på jobbet och arbetar tillsammans med den äldre, luttrade Alonzo Hawkin. De rycker ut när en seriemördare som mördar småflickor tycks vara i farten på Tyler's Road, ett avgränsat område i Kalifornien med udda invånare. Ett hippiekollektiv? Vid Tyler's Road bor en kvinnlig konstnär som sjutton år tidigare dömdes för mord på en sexårig flicka, och självklart blir huvudmisstänkt. En bok om kvinnor, konst och arbete.