Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 04:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bostadsfragan/2009/06/10/hur-skarma-av-glasvaggen-3779/

Bostadsfrågan

Hur skärma av glasväggen?

Rätta artikel

Fråga: Jag har en glasvägg mellan kök och vardagsrum. Problemet är att när mina gäster sitter i soffan ser de rakt in i köket när jag lagar mat med allt vad därtill hör av en röra av kastruller och disk och det känns inte kul.
Soffan kan jag dessvärre inte flytta. Har du något tips på hur jag kan skärma av glasväggen? Jag har tittat på hissgardin, rullgardin och plastfilm, men inget alternativ känns riktigt bra. 
RUTAN


Svar: Jag föreslår att du tar dig en funderare på plastfilm en gång till. Den är billig och enkel att sätta fast. Den skärmar av insyn men släpper ändå in ljus.

Du behöver inte använda filmen i hela sjok. Klipp ut mönster och fäst på glaset. Det kommer att förvilla ögat och ge insynsskydd. Klipp filmen i ränder eller cirklar  – eller rita upp och klipp ut ett helt grenverk som sträcker sig från ett hörn till ett annat.

Om du absolut inte vill ha plastfilm kan du spänna upp ett skirt tyg på spännramar och hänga upp i krokar som du sätter i övre kanten i varje ruta. Spännramar gör du av kilramar som finns i flera storlekar i affärer med konstnärsmaterial. Häfta fast tyget med häftpistol och dölj på baksidan med ett band som klistras fast med textillim.

Ett sista förslag är att sätta upp en trådgardin i exempelvis vitt. Det släpper igenom ljus men minskar insyn.

MARIT G ENGSTEDT