Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 16:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/brittbloggen/2012/03/02/franklyn-addos-basta-gathorn-brick-lanebuxton-street-bethnal-green/

BRITTBLOGGEN

Franklyn Addos bästa gathörn: Brick Lane/Buxton Street, Bethnal Green

Trogna läsare vet vad som väntar under rubriken ovan – Brittbloggen har gett sig attan på att hitta Londons bästa gathörn.

Dagens bidrag kommer från Franklyn Addo, 18-årig rappare och student från Clapton i östra London. Franklyn erbjöds plats på Cambridge förra året, tackade nej och blev uthängd av The Sun som den otacksamme "rapparen som sa nej till Cambridge för att staden inte har någon musikscen".

Vad tidningen glömde nämna var att Franklyn istället valt att börja på London School of Economics, som också erbjudit honom plats. Sedan dess har Franklyn pluggat, skrivit en tänkvärd artikel om upploppen i London och spelat in ny musik.

Hans favoritgathörn i London är Brick Lane/Buxton Street i Bethnal Green.

Jag är född och uppvuxen i London, och har fortfarande inte hittat något område som jag gillar mer än Brick Lane. Hörnet i gatans mellersta del, nära Buxton Street, är en av Londons mest vibrerande och kulturellt rika platser. Den här staden är ju känd för att vara kosmopolitisk och etniskt blandad, och Brick Lane är själva symbolen för det. När det är marknad på söndagar är det som livligast här, då är gatan som mest färgstark med konst på husväggarna, mat från mängder av kulturer, barer som 93 Feet East samt konstgallerier och massor av vintagebutiker som man kan handla i. Det finns alltid någonting att göra. I närheten ligger Boxpark, en sorts pop up-galleria, där man kan shoppa grejer billigt.

Mer från Franklyn Addo hittar du på franklynmusic.co.uk.