Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-24 06:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/brittbloggen/2012/04/22/rebecca-holts-basta-gathorn-chatsworth-roadglenarm-road-clapton/

Brittbloggen

Rebecca Holts bästa gathörn: Chatsworth Road/Glenarm Road, Clapton

Efter att ha gått i kortare ide i den brittiska huvudstadsmyllan är Brittbloggens semiofficiella guide till Londons bästa gathörn tillbaka!

I dag följer vi med bröllopsfixaren Rebecca Holt till Clapton i nordöstra London – och landar på hörnet av Chatsworth Road/Glenarm Road, på krönet av en backe som senaste åren förvandlats till en av östra Londons trevligaste små lokalmarknader.

Det här området håller snabbt på att bli Hackneys (inte särskilt) oslipade diamant. Hörnet Chatsworth Road/Glenarm Road är ett av mina favoritställen, och blir härligare för varje vecka som går. Östra Londons bästa gathörn skryter subtilt med en blandad kompott av matställen: från ett tjusigt creperie till en västindisk takeaway som fortfarande har kvar sitt skottsäkra glas framför serveringsluckan – ett minne från tuffare tider då skottlossningar gav lokalfärg till Clapton. Annat trevligt här är delikatessbutiken L'Epicerie som säljer vin direkt från tunnan. Du tar med en egen flaska som de fyller för fem pund – gör mig glad och tillfredsställer mitt ekokrigarsamvete på samma gång!

På söndagar stängs Chatsworth Road av och förvandlas till en marknad. Här finns lokalproducerad mat och designprylar, och knallar som säljer en massa andra hemmagjorda saker. Jag brukar gå förbi en posh slaktare och fantisera lite om vilka dyra bitar av kravodlat kött jag ska köpa till min söndagsroast – istället köper jag oftast en kopp te och traskar runt och kollar vilka ansträngda klädkombinationer det lokala hipstergardet dragit på sig just den här dagen.

När kvällen kommer har butikerna på Chatsworth öppet sent för folk som vill ha rom och cigg. Antingen blir det en ale på The Elderfield, den enda lokala puben, eller en tur ner till den gamla tandläkarmottagningen på 33 Chatsworth Road som varje torsdag förvandlas till en sorts pop up-klubb med underhållning för lokalbefolkningen. Väldigt twee.

Varje område behöver två eller tio kaféer, så därför funderar jag på att öppna en te/toast/tequila-butik som kan hysa de skönaste människorna i östra London både dag och natt. Håll utkik runt det här ständigt växande gathörnet!