Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/brittbloggen/2012/06/13/hodgson-hyllas-av-svenska-legendarer/

Brittbloggen

Hodgson hyllas av svenska legendarer

Ni får ursäkta, men Brittbloggen befinner sig i en liten fotbollsbubbla för tillfället – snart tillbaka i ett tillstånd då jag är mottaglig för sådant som utspelar sig utanför en gräsmatta med 22 spelare och en boll igen, jag lovar.

Till dess, och inför Englands match mot Sverige på fredag, har Guardian ett fint porträtt av Roy Hodgson i dagens tidning. Englands manager har aldrig fått det erkännande han förtjänar i hemlandet. Märkligt från en svensk horisont, tycker Martin Dahlin och legendaren Mats Jingblad (ja, jag är från Halmstad) som intervjuas i tidningen. Båda spelade för Roy Hodgson när han var tränare i Allsvenskan på 80-talet, och förklarar att det var en då 28-årig Hodgson som, tillsammans med vännen Bobby Houghton, uppfann vad vi idag talar om som den svenska fotbollsmodellen.

Martin Dahlin berömmer Hodgsons intelligens och bildning – Roy gillar soulmusik, opera och såna där böcker! – men framför allt hans förmåga att motivera spelarna:

"En viktig sak han gjorde, som ingen annan tränare någonsin gjort, var att få oss att förstå hur lyckligt lottade vi var som var fotbollsspelare, att förstå att vi hade det bästa jobbet i världen, att ge oss det perspektivet".

Hela artikeln hittar du här.