Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-25 10:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/brollopsbloggen/2008/05/23/fafangan-valde-augusti-12/

Bröllopsbloggen

Fåfängan valde augusti

Om jag bara hade valt bröllopsmånad utan att fundera hade jag nog tagit maj. Det är så vackert då. Naturen vaknar till liv och allt blir grönt - och solen börjar skina igen. Hade jag bara gått efter de kriterierna hade valet varit självklart.

 Men hur ser man egentligen ut i maj? Efter att inte sett solen på månader är huden kritvit (nästintill blå) och det är ju inte särskilt smickrande. I alla fall inte till en kritvit bröllopsklänning. Så fåfängan slog till, och vi valde augusti.

Och när vi väl valt augusti skulle vi också välja kyrkan. Och där fick det bli uteslutningsmetoden (eftersom ingen kommer från trakten och känner till kyrkorna i närheten av bostaden). Valet föll på den lilla kyrkan med vita träbänkar.

Och då gällde det att boka. Fort. Så jag ringde upp, bestämd på att boka en helg i mitten på augusti. Tanten i telefonluren upplyste mig om att det inte gick. Vi fick välja 3:e eller 30:e augusti i den kyrkan. Ridå.

Följande telefonsamtal utspelade sig med Kristian i andra änden:

- Det går inte.
- Va?
- Vi kan inte gifta oss där.
- Varför inte?
- Det gick inte den 16:e eller 23:e.
- Nähä.
- Man fick bara välja på 3:e eller 30:e i den kyrkan.
- Ok, men kan vi inte ta någon av de datumen då?
- Nej, det var ju inte det vi tänkte oss.
- Men om det inte går?
- I så fall den 30:e, absolut inte den 3:e.
- Men den 30:e går väl bra?
- Hmmm... jo, kanske.

Ibland tvingas man inse att världen runt omkring inte kommer att ändra på sig. Även om man skulle vilja det.

Efter ytterligare ett samtal var jag dock övertygad. Mamma började räkna upp alla bra saker som hänt den 30:e i olika månader. Jag och syrran fyller år den 30:e juni, min systerson är född den 30:e fast i en annan månad. Dessutom påstod hon att hon tog körkort den 30:e.

Goda omen. Och tänk så bra ett beslut kan kännas. Även fast det är fel, egentligen.