Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 15:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/brollopsbloggen/2008/06/03/bada-har-tva-vansterfotter-29/

BRÖLLOPSBLOGGEN

Båda har två vänsterfötter

Det finns en sak jag oroar mig för när det gäller vårt bröllop. Bröllopsvalsen.


Jag lärde mig dansa foxtrot (styrdans) i mellanstadiet. I högstadiet anordnades "Kom å dansa" där man kunde använda sig av sina kunskaper. Det var inget för mig.


I gymnasiet lärde jag mig dansa vals inför avslutningsbalen. Jag dansade faktiskt på balen också, åtminstone två danser.


Nu och då säger jag till Kristian att vi måste öva. Försök se om vi kan få ihop i alla fall några danssteg. Men…


Det börjar med att Kristian trampar runt alldeles för fort, mina fötter hinner inte alls med (sen är jag inte säker på att han dansar rätt heller). Sedan fortsätter det med att han bokstavligen släpar mig runt parkettgolvet hemma i vardagsrummet.


Det tar alltid slut med att han lyfter upp mig så att jag inte längre når marken. tycker han det är mycket lättare.


Hur vi ska få ihop det till bröllopsdagen har jag ingen aning om.


(”Ja, är det bara bröllopsvalsen det hänger på så blir det nog bröllop ändå". Det blev mormors kommentar efter att ha sett oss ta några danssteg på garageuppfarten hemma hos föräldrarna. Vad säger det om vår förmåga?)