Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 14:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bundesliga/2013/08/21/schalke-far-hoppas-pa-ett-litet-under/

Bundesliga

Schalke får hoppas på ett litet under

BERLIN. Problemen fortsätter för Schalke.  Oavgjort hemma i Champions League-kvalet mot Paok Saloniki på onsdagskvällen gör att returen i nästa vecka blir en högst oviss historia..

Det såg bra ut för Schalke i ungefär 70 minuter. Sedan fick Paok Salonikis nyförvärv Miroslav Stoch bollen på vänsterkanten, han kunde i lugn ro ta sig in mot centrum och från cirka 20 meter placerade han sedan bollen invid stolpen i bortre hörnet. 1_1 och inför returen i nästa vecka är det därmed fördel Saloniki.

Schalke går i så fall miste om 20 miljoner euro och blir inte heller kvitt den krisstämning som brett ut sig efter starten i ligan _ 3-3 mot Hamburg och 0-4 mot Wolfsburg.

Man kan inte annat än tycka lite synd om Schalke som satsar på unga lovande spelare, men har haft otur med skador.

Mot Schalke fick 17-åringen Max Meyer spela från start och gjorde absolut inte bort sig. 19-åringen Julian Draxler spelade i centrum på mittfältet och visade åtminstone ett par gånger varför han är given i landslagstruppen. I andra halvlek kom 18-åringen Leon Goretzka in på mittfältet och man förstod varför han betraktas som ett av Tysklands allra största löften.

Men i lördags blev anfallsstjärnan Klaas Jan Huntelaar skadad och är borta i flera veckor. Försvararna Kyriakos Papadoupolos och Sead Kolasinac är också skadade och saknas enormt.

Mot Saloniki blev målskytten Jefferson Farfan utburen på bår, hans medverkan den närmaste tiden är oviss.

Schalke är riktigt i brygga. Det krävs ett litet i returen nästa vecka.