Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bundesliga/2013/08/27/schalke-klart-for-champions-league/

Bundesliga

Schalke klart för Champions League

Rätta artikel

BERLIN. Schalke klarade pärsen och i årets Champions League deltar därmed fyra tyska lag. Bortamatchen i Saloniki kommer att gå till historien. Med tio man på plan gjorde Schalke två mål _ nyckelspelare var en 17-åring och en 19-åring.

Naturligtvis ska Schalke egentligen lätt slå ut Paok Saloniki i kvalet till Champions League. Men hemmamatchen i förra veckan gick snett för Schalke och slutade 1_1. På tisdagskvällen stod man därför med ryggen mot väggen.

Dessutom har ligastarten varit extremt olycklig _ en poäng på tre matcher och nio insläppta mål.

Mot Paok såg det också illa ut en bit in i andra halvlek. Då hade hemmalaget kvitterat och Schalke fick mittfältaren Jermaine Jones utvisad.

Schalke-tränaren Jens Keller satte in 17-åringen Max Meyer och några minuter senare slog han en genial passning till den två år äldre Julian Draxler _ 2_1 till Schalke.

Sedan bytte Keller ut Meyer och satte in en defensiv spelare. Meyers inhopp varade i nio minuter.

Paok kvitterade dock och därefter såg det ut att kunna bli mål varje gång hemmalaget hade bollen. Då fick Draxler bollen på vänsterkanten, tunnlade en motståndare och frispelade nyförvärvet Adam Szalai som kunde rulla in segermålet.

Schalke är klart för  Champions League, det betyder 20 miljoner euro extra i kassan direkt och laget kan förstärka _ det behövs. Det läcker lite överallt, inte minst på grund av skadade spelare.

Men än en gång _ det som gör Schalke speciellt just nu är de unga löftena. Lägg namnet Julian Draxler ordentligt på minnet. Det skulle inte förvåna om han redan vid VM i Brasilien spelar en roll i det tyska landslaget.

PS. FC Bayern fick vidkännas sin första poängförlust i Bundesliga på tisdagen. Borta mot Freiburg blev det 1_1. På fredag väntar Chelsea i en prestigeduell mellan tränarna Pep Guardiola och José Mourinho. Uefas så kallade supercup ska avgöras i Prag _ segrarna i Champions League och Europe League möts.