Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bundesliga/2013/08/30/boateng-till-schalke-precis-vad-bundesliga-behovde/

Bundesliga

Boateng till Schalke - precis vad Bundesliga behövde

BERLIN. Kevin-Prince Boateng har skrivit på för Schalke. Det är en sensation och sommarens i särklass mest spektakulära övergång – ”ein Hammer” som tyskarna säger.

Övergången blev klar på fredag, Schalke betalar Milan 12 miljoner euro (110 miljoner kronor) för den offensive och kontroversielle mittfältaren.

Kevin-Prince Boateng växte upp i Berlin-stadsdelen Wedding, fostrades i Hertha Berlin och var given i ungdomslandslagen fram till 2009 då han petades ur den trupp som senare vann U21-EM i Sverige.

Han betraktades som ett orosmoment.

Karriären gick också knaggligt. Han såldes till Tottenham, lånades ut till Borussia Dortmund och hamnade senare i Portsmouth.

Där blev han världsberömd för sin attack på Michael Ballack, den tyske landslagskaptenen, i den engelska cupfinalen ett par veckor för VM i Sydafrika 2010.

Ballack blev skadad, kom inte med till VM och återhämtade sig aldrig. Hans karriär tog slut med Boatengs tackling.

Boateng å sin sida gjorde VM-succé i Ghanas landslag, han kunde växla över eftersom hans far kommer från Ghana.

Efter VM blev Kevin-Prince Boateng, i dag 26 år, klubbkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Milan och framgångarna fortsatte.

Så sent som i veckan bidrog han med två mål mot Eindhoven till att Milan kvalificerade sig till årets Champions League.

Schalke gick också vidare i en dramatisk match mot Saloniki, kan därmed räkna med extra intäkter på minst 20 miljoner euro och väljer att satsa en stor del på Boateng.

Nu ser hela Fotbolls-Tyskland fram emot den 21 september när Schalke möter FC Bayern och Kevin-Prince ställs mot sin halvbror Jerome Boateng.  Köpet av Kevin-Prince Boateng var precis vad Bundesliga behövde.