Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/bundesliga/2013/08/31/en-sanslos-forvandling-for-schalke/

Bundesliga

En sanslös förvandling för Schalke

BERLIN. För en vecka såg läget hopplöst ut för Schalke. På lördagskvällen var det klang- och jubelfest på hemmaplan med nykomlingen Kevin-Prince Boateng i huvudrollen _ däremellan ligger undret i Thessaloniki.

Några sekunder före avspark inför nästan 62 000 åskådare i Schalkes arena hemma i Gelsenkirchen, en entusiastisk Kevin-Prince Boateng tittar på en av sina medspelare och man kan läsa på läpparna vad han har på hjärtat.

_Laufen, laufen, laufen (springa, springa, springa), säger han inför debuten i Schalke-tröjan.

Och Schalke-spelarna sprang, plötsligt hade de fått en ledare på plan, någon de kunde förlita sig på och de vann mot topplaget Bayer Leverkusen med 2_0.

Det var samma Schalke som förra lördagen upplevde den totala tristessen i Hannover.  Håglöst spel, två utvisade och förlust med 1_2.

Avgörande för förvandlingen var ödesmatchen borta mot Paok Saloniki i kvalet till Champions League. Som genom ett under vann Schalke med 3_2 trots att man hade en man utvisad. Hjälte var den 19-årige Julian Draxler som själv gjorde ett mål och i slutet spelade fram till segermålet efter en imponerande soloraid.

Schalke var därmed klart för Champions League och firade extraintäkterna genom att köpa Kevin-Prince Boateng för 12 miljoner euro av AC Milan. ”Boa” är inte samma person i dag som den stökige spelare som för fyra år sedan lämnade Hertha Berlin efter en festnatt där han tillsammans med en lagkamrat hade vandaliserat bilar på stan.

26-åringen är i dag en positiv ledartyp som fick sina lagkamrater i Milan att lämna planen under en match i protest mot rasister på läktarna och som i våras bjöds in till FN för att tala om rasismen inom fotbollen.

Köpet av Kevin-Prince Boateng är årets kupp i Bundesliga.

Till ödets ironi hör att hjälten från Thessaloniki, Julian Draxler, mot Leverkusen åter fick flytta ut på kanten och lämna plats för Boateng som offensiv spets på mittfältet. Draxler såg ut att stå ut med det.

Det ska bli spännande att följa Schalke den närmaste tiden.