Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 21:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/catiasblogg/2010/04/22/ola-salos-forlossningspiroger-7045/

På spaning med Catia

Ola Salos förlossningspiroger

Alltså vad är det med män och förlossningar - och MAT? Nyligen var det en hel nöjesartikel i en kvällstidning som handlade om hur popstjärnan Ola Salo fyllt frysen med en massa snabbmat som han skulle äta under sitt barns födelse.

– Jag har fått mängder av råd av de andra i bandet. Martin har tipsat om att man ska ha med sig piroger till BB. Han säger att de har mat till mamman men inte till den blivande pappan på BB. Det är dessutom mat som man kan äta med en hand, så man kan ge massage eller något annat med den andra handen, säger Salo.

Under mellanrubriken "Går snabbt att värma" får vi sedan veta att det är just frysta piroger som Ola Salo bullat upp med inför den stora tilldragelsen.

Fenomenet manlig matbesatthet under förlossning kom upp i min egen bektanskapskrets redan för flera år sedan. Under en tacomiddag med ett antal par diskuterar vi mannens roll under förlossningen. När det går upp för de manliga förlossningsoskulderna att det inte finns mat till pappan på BB - bara till mamman - uppstår stor upprördhet.

De (dåvarande pojkvännerna) kommer liksom inte vidare i samtalet. Helt plötsligt framstår matproblemet som det absolut mest väsentliga att lösa inför en utdragen förlossning. Vi (flickvännerna) försöker prata om doulor och smärtlindring men det är absolut omöjligt.

Någon av killarna (definitivt en expojkvän) föreslår att doulan kunde ha som främsta uppgift att värma mat och fixa mackor till mannen under förlossningen. Det var lite som en bisarr skräckfilm parat med Solsidan.

Och just när du trodde att mardrömmen var över kommer artikeln om Salos BB-piroger.

Nu får jag dessutom höra att det enda dagens blivande fäder sitter och ältar på pappakurserna anno 2010 är just detta - vad de ska äta för mat samtidigt som deras tjejer krystar fram en bebis. Som sagt, Felix Herngren, här har du en hel guldgruva för kommande Solsidan-avsnitt.

Och föresten, grattis till lilla Judith, Ola! The Ark stjärnan fick sin lilla dotter i början av veckan. Hur många piroger som gick åt avslöjar inte artikeln.