Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 02:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/03/en-stor-dag-i-dag/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

En stor dag i dag

Santa Ana, Costa Rica, fredag 30 maj

I dag är en stor dag. Förbundskaptenen Jorge Luis Pinto ska meddela vilka tre av oss som inte kommer att få följa med till Brasilien och vilka 23 som får spela VM. Först kommer han att prata individuellt med spelarna, sedan med gruppen och på lördag kommer han att hålla presskonferens och meddela sitt beslut offentligt innan vi flyger till Florida där vi ska spela träningsmatch mot Japan på måndag.

Känslan i gruppen är förväntan. Alla pratar om det och alla tänker på det. Det är ämnet nummer ett för diskussionerna bland spelarna just nu, inget vi sopar under mattan och försöker undvika.

Budskapet från coachen har varit att ingen går säker, sedan är det förstås vissa som känner sig mer trygga medan andra är oroliga.

Själv har jag kunnat vara med och träna ordentligt först den senaste veckan. Jag skadade mitt knä mot Elfsborg och kunde inte vara med de första dagarna.
Vi tränar dubbla pass varje dag och inga familjer eller vänner får komma till hotellet, hittills har vi haft tre eftermiddagar när vi har fått lämna hotellet för att träffa andra.

Träningsanläggningen ligger i Santa Ana, en annan provins, men Costa Rica är väldigt litet, det tar 20 minuter med bil till San Jose.

De har satt upp svarta lakan runt hela träningsanläggningen så att ingen ska kunna se vad vi gör på träningarna, bara första eller sista 15-20 minuterna är öppna för media. Den enda som får vara med hela tiden är en kille som gör en dokumentärfilm om oss, men har är där på uppdrag av fotbollsförbundet.

Journalisterna följer oss nära och varje dag är det två-tre spelare som väljs ut för att göra intervjuer.

I onsdags var vi och åt middag med Costa Ricas president Luis Guillermo Solis, alla i laget hade möjlighet att få prata med honom och ta bilder. Det var stort.

I dag kommer han till träningsanläggningen och äter lunch med oss.

Det händer saker varje dag som visar hur mycket människor i Costa Rica bryr sig om oss. Häromdagen fick en 500 meter lång flagga levererad till oss. Den har legat utrullad mitt i San José, och fans har fått skriva sina hälsningar till laget på den. Nu var det organisationerna för taxi- och bussförare i Costa Rica som kom med den. Det krävdes fyra män för att bära flaggan.

Intresset är enormt och jag känner verkligen stödet. Även hemifrån.

Jag pratar med spelare i AIK varje dag, och inte bara spelare. Jag pratar med physios, doktorer och de som jobbar med AIK play. Alla är exalterade och glada för min skull. Det känns som att de delar den här upplevelsen med mig.

Berättat för: Martin Fransson