Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 19:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/03/en-stor-forlust-for-oss/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

En stor förlust för oss

Nu börjar vi närma oss allvaret. Det är bara tio dagar kvar till vår första VM-match mot Uruguay i Fortaleza. Vi förlorade visserligen mot Japan i en träningslandskamp här i Tampa Bay med 3-1 men gjorde ändå en rätt bra match, i alla fall i första halvlek. Men Japan har ett bra lag och de tog över efter ungefär en timme. Jag spelade hela matchen på det centrala mittfältet, vi spelar 5-4-1, det är den uppställning vi använder oss av.

Tyvärr blev Álvaro Saborío skadad en dag innan vi reste till USA. Han kommer att vara borta i tre månader så det är en stor förlust för oss både på och vid sidan av plan. Han är den bäste målskytten genom tiderna i Real Salt Lake i MLS, vi skulle behöva honom som målskytt.

Nu ska vi lämna hotellet i Tampa, som är mer som ett sportkomplex där tennisspelaren André Agassi brukade träna när han var tonåring, för att åka till Philadelphia där vi på lördag ska möta Irland. Truppen spikades också för några dagar sedan och det blev väl inga överraskningar. Jag kände mig rätt säker på att ta en plats även om jag skadade mig mot Elfsborg och tvingades vila i början av VM-lägret. Det roliga är att det är fler än jag som spelar på mittfältet i skandinaviska klubbar. Christian Bolano är i danska FC Köpenhamn, i Norge finns Michael Barrantes i Ålesund och Diego Calvo i Vålerengen, så har det varit några år nu. Men när jag talar med Bolanos så säger han att han bort från Köpenhamn när hans kontrakt nu går ut, han vill lämna Skandinavien.

Jag försöker ha koll på AIK och såg matchen mot Brommapojkarna, det var en rätt underhållande första halvlek. Jag är stolt över AIK och det är viktigt att vinna på Friends arena och gör det till vår arena. Jag måste berätta att många på Costa Rica gillar AIK för att klubben visar att den är stolt över att ha mig som VM-spelare. Vill ni höra hur vädret är? Varmt och skönt, runt 26 grader just nu.

Berättat för: Lars Grimlund