Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 09:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/09/farfar-har-inte-bestamt-sig-for-favoritlag-i-vm-an/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Farfar har inte bestämt sig för favoritlag i VM än

Lördag, 7 juni

Celso Borges: Farfar har inte bestämt sig för favoritlag i VM än
Att få spela ett VM i Brasilien är väldigt speciellt för mig. Som om det inte var tillräckligt stort att bara spela VM så avgörs det i min farfars och pappas hemland, i landet där jag har mina rötter.

Dessutom är det något med Costa Rica och Brasilien. 1990 spelade min pappa mot Brasilien, 2002 coachade han mot dem och nu är jag på väg dit.

Min farmor är död, men min farfar bor i Rio och är väldigt intresserad, precis som min farbror. Min farbror håller på Costa Rica men min farfar har inte riktigt bestämt sig än. De håller i alla fall på mig. Jag tror att det är så att de håller på Costa Rica med hjärnan men på Brasilien med hjärtat.

Det är fjärde gången som Costa Rica har kvalificerat sig till en VM-turnering.

1990 var jag två år. Den turneringen minns jag inget av men min pappa har visat mig tv-klipp. Det var helt hysteriskt hemma i Costa Rica då. Det har precis släppts en film om allt som hände 1990, pappa var på filmpremiären i San Jose tillsammans med de andra spelarna i 1990 års VM-lag. Jag hoppas att vi i landslaget få se den när vi kommit fram till vår VM-bas i Brasilien.

VM 2002 och 2006 följde jag både som en supporter och som en son eftersom min pappa var förbundskapten båda gångerna.
2002 var jag med i Sydkorea, det var fantastiskt. VM-laget 2002 ses som tidernas bästa costaricanska landslag, de ville verkligen spela fotboll och ta initiativ i matcherna. Jag har många minnen därifrån.

2006 var jag kallad till Costa Ricas U18-landslag samtidigt som VM-spelades och kunde inte åka till Tyskland. Men jag såg givetvis matcherna.
Nu ska jag själv spela i VM.

Vi kommer att ha vår bas i Santos utanför São Paulo och träna på arenan där Pelé, Robinho och Neymar utvecklades till stjärnspelare. På lördag är det premiär mot Uruguay.

Jag längtar dit.

Berättat för: Martin Fransson