Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 05:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/10/med-bra-malvakter-och-kompakt-forsvar-kan-vi-chocka/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Med bra målvakter och kompakt försvar kan vi chocka

Nu är vi äntligen framme i Brasilien. Vi lämnade Costa Ricas huvudstad San Jose redan vid 10-tiden måndag förmiddag och var först strax före två på natten framme i Santos utanför São Paulo där vi har vår bas under VM. Tisdagen var lugn med sen frukost och träning.

När vi lämnade San Jose hade massor av människor samlats på flygplatsen för att säga hejdå. De sjöng och dansade.

Det var fantastiskt att komma fram till Brasilien. På flygplatsen hade vi fått en särskild terminal där vi hälsades välkomna med ostbröd och brasilianskt kaffe. Redan efter tio minuter på plats så kände man VM-känslan.

Det har varit en hel del resande under vår VM-uppladdning, efter matchen mot Irland i Philadelphia i fredags så sov vi bara en timme på hotellet innan det var dags för att gå upp igen och åka till flyget. Men det spelar ingen roll, jag gör vad som helst som krävs för att komma hit, det är bara lycka att vara här.

VM-genrepet mot Irland gick bra för mig. Jag gjorde mål på straff och det kändes bra att få beröm i tidningarna efteråt. Men spelar inte de andra i laget bra så kan jag inte göra det heller. Vi gör det här tillsammans och vi klarade av att stå emot Irland få med oss 1–1 trots att vi fick en spelare utvisad.

Matchen visade också vi inte bara har en utan två riktigt bra målvakter. Keylor Navas har varit bra i Levante och La Liga hela säsongen och i andra halvlek mot Irland visade även Patrick Pemberton som spelar i ligan hemma i Costa Rica vilken klass han håller. Han räddade en straff och gjorde även några andra riktigt viktiga ingripanden.

Att vi mött Japan och Irland i två träningsmatcher har vi gjort med tanke på motståndet i VM-gruppen. Japans spel påminner en del om Italiens och Irland är ett hårt kämpande lag precis som Uruguay och England.

Vi har även tittat på video och sett vad Uruguay, Italien och England gör bra, men också vad de har för svagheter.

En av de viktigaste sakerna för oss i VM är att vi klarar av att vara kompakta i försvaret och att vi jobbar tillsammans, både framåt och bakåt.

Jag tror att vi kan chocka i VM. Det känns så.

Berättat för: Martin Fransson