Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 10:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/13/stort-att-fa-trana-pa-peles-hemmaplan/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Stort att få träna på Pelés hemmaplan

Vi har 18 grader, inte så varmt. De första dagarna här i Santos har det varit molnigt och regnigt. Men det är okej. Det är folk utanför hotellet hela tiden som vill att vi ska känna oss välkomna. Och när vi gjorde vårt första pass så var det massor av folk som ville se oss träna, jag skulle inte säga att det var ett halvfullt på stadion men det var mycket folk på plats.

Vi har alltid musiken på i spelarbussen när vi åker till och från träningarna. När vi kommer tillbaka till hotellet fortsätter musiken och vi dansar in i lobbyn. Hissen är rätt liten så den tar inte så många, de som bli kvar i lobbyn fortsätter att dansa och då hänger personalen på, det är riktigt roligt. Brasilianarna gillar att dansa men det kanske inte är så vanligt att man gör det på lobbyn i ett hotell.

Träningsplanen är Santos hemmaplan så det finns mycket historia att hämta. Jag känner givetvis till Pelé och vet vad han lyckats med, han är en av de allra största fotbollsspelarna genom tiderna. Det är här han och Neymar började sina karriärer, stort.

När vi ska åka någonstans har vi hela tiden poliseskort och det börjar kännas lite mer hektiskt nu. Vi har varit tillsammans i mer än två veckor och det har varit mycket väntan även om tiden går snabbt. Vi har ett rum på hotellet där vi har olika spel, som playstation och fotbollsspel. En del spelar poker. Med tiden lär man känna alla bättre, vi kommer ju från en massa olika klubbar och träffas inte så ofta. Så här långt har stämningen verkligen varit på topp och det känns som att vi har lyckats bilda en stark grupp som drar åt samma håll. Om jag är tillsammans med någon som jag inte känner så bra så är det inget problem, vi har alla samma mål.

Jag umgås mest med Michael Barrantes som spelar i Ålesund och Cristian Gamboa från Rosenborg. Tyvärr blev ju Álvaro Saborio skadad redan innan vi träffades, men han har kommit till VM-lägret för att vara med oss hela tiden, vilket jag hoppas blir längre än den 24 juni.

Vi fick ett glädjande besked när vi fick veta att Giancarlo González utvisning mot Irland inte innebär att han missar någon match i VM, han är en väldigt viktig spelare i det centrala försvaret. Men råkade ut för ännu en skada när ytterbacken Heiner Mora skadade foten och tvingades lämna truppen. När det blev klart att han inte kunde spela blixtinkallades Dave Myrie.

Berättat för: Lars Grimlund