Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 03:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/14/det-har-blir-min-storsta-match-nagonsin/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Det här blir min största match någonsin

Matchen mot Uruguay är min största match någonsin, i alla fall lär det bli den match som jag kommer att tänka på när jag slutar med fotbollen, det är ju min första VM-match.

Vi har sett Uruguay på video ett flertal gånger för att analysera vad de bra på och var de har sina svagheter, offensivt vet vi att de är starka. Förhoppningsvis kan vi chocka och vinna vår första match i ”Dödens grupp”. Vårt spel går ut på att hålla ihop laget och sedan ta det därifrån, vi har en stark defensiv och spelar ju med fem man i försvaret, tanken är att ytterbackarna ska följa med framåt för att stärka vår offensiv.

Det blir givetvis ett tuffare spel här än i träningsmatcherna inför VM där man kanske inte ger sig in i alla närkamper med full kraft.

Vi vill ta revansch för att Uruguay slog ut oss i kvalet till VM i Sydafrika 2010. Jag hoppas att det blir en trevlig match med två spelande lag. Jag känner mig, i alla fall inte ännu, mer nervös för den här matchen än andra viktiga matcher – men jag är förväntansfull. Och jag känner mig både stark och glad, det här ska bli kul.
Santos är vår bas, men vi åkte till Fortaleza i torsdags för att förbereda oss för VM-premiären. Det blir mycket resande, vi flyger hela tiden för avstånden är långa.

Det tog till exempel tre och en halv timme att flyga till Fortaleza. Efter matchen flyger vi tillbaka till Santos och är där några dagar innan vi flyger upp till Recife för matchen mot Italien den 20 juni. Sedan är det bara att flyga tillbaka till Santos igen, vi är där och tränar för att flyga till Belo Horizonte där vi avslutar gruppspelet mot England 24 juni.

Jag vet att alla matcher under ett VM är svåra oavsett vilket lag du möter. Man kan inte räkna bort Bosnien-Hercegovina och jag tror att det kommer att gå bra för Argentina. Men det är ingen ”walk in the park” för något lag. Brasilien har definitivt en stor press på sig och det är mycket fokus på deras förbundskapten Felipe Scolari. Han har varit med på en hel del tv-shower och säger alltid att Brasilien ska vinna och ta hem landets sjätte VM-titel. Han kommer att få det tufft om laget inte lyckas på hemmaplan, det måste ha varit en lättnad för Scolari att man vann premiären mot Kroatien.

Jag tror att den här VM-turneringen kommer att präglas av snabb och teknisk fotboll med lag som vill ha ett stort bollinnehav. Många lag kommer att ligga på hårt i sin press för att snabbt ställa om när de vunnit boll. Som sagt, det kommer att gå fort.

Berättat för: Lars Grimlund