Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/24/vi-for-gruppsegern-mot-england/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Vi för gruppsegern mot England

Matchen mot England är viktig för oss även om vi redan säkrat avancemanget från gruppen.

Vi lämnade Santos vid tvåtiden i går och flög till Belo Horizonte.

I dag har vi bekantat oss med matcharenan och sett på sekvenser från vår match mot Italien, framför allt har vi tittat på detaljer i försvarsspelet. Vi kommer inte att vila spelare mot England utan går för att vinna gruppen, vi vill ha en så bra fortsättning som möjligt och alla är friska och fräscha.

Det känns ganska märkligt att kunna tänka så efter att ha mött Uruguay och Italien i VM.

Jag trodde verkligen att vi hade en möjlighet att gå vidare, men att sitta här och prata om vikten av att säkra gruppsegern med en match kvar är fantastiskt.

Vårt spelsystem har fungerat väldigt bra i de två första matcherna, vi är trygga i vårt försvar men vågar också fylla på framåt. Vår förbundskapten Jorge Luis Pinto ställer höga krav på oss, både under träningar och matcher.

Ni har säkert sett hur han lever sig med och rycks med av sina känslor. Det är bra, så ska det vara.
Det vi har gjort här vi VM är stort, det är klart att vi är medvetna om det. Men nu när vi är mitt inne i turneringen så ser vi bara framåt.

Vi tänker inte ”wow, vad har vi lyckats med?”, utan mera ”bra, väldigt bra, men nu fokuserar vi på nästa match”. Vi har minst två matcher kvar att spela.

Att England redan är borta från vidare spel är såklart tråkigt för dem, men för mig spelar det ingen roll vilket det andra laget som går vidare från gruppen blir.

Costa Rica är klart för åttondelsfinal, det är det enda som betyder något för oss.

Berättat för: Martin Fransson